Title Image

7. Egri Nemzetközi Alkotó- és Művésztelep

Az idén augusztus 13-19. között, az Egri Pinceszínház „Kis-Zsinagógai” (Eger, Hibay Károly utca) alkotóműhelyében immár hetedik alkalommal ad otthont az Egri Nemzetközi Alkotó- és Művésztelep programjainak.

A professzionális festőművészekből és szobrászokból álló csapat hétfőtől veszi birtokba az épületet, ahol az érdeklődők munka közben is láthatják a művészeket minden nap reggel 10 és délután 5 között, s az ott található munkákból vásárolhatnak is a művészet iránt vonzódók. Mindemellett augusztus 15-én, 21 órától a Végvári vitézek terén a művészek rögtönzött zenekara zenél, míg augusztus 17-én, 20:30-tól a Dobó téren Színszínház címmel vizuális performansszal várják az érdeklődőket a művészek.

Szőke Jakab Péter és Ludvig Dániel szakmai iránymutatásai alapján idén is sok tehetséges és nemzetközileg is ismert festő és alkotó érkezik Egerbe. A művésztelep zárásaként az itt született alkotásokból augusztus 19-én 17 órakor nyílik kiállítás a helyszínen, amire mindenkit szeretettel várunk.

A művésztelepen összesen 20 művész vesz részt: Akhsar Esenov, Aljona Shapovalova, Andreja Jovic, Bazán Vladimir, Ducsai Zoltán, Elena Shumacher, Kele Judit, Korbely István, Bereczki-Kossack KatalinLudmilla Baitsaeva, Ludvig Dániel, P. Kovács Péter, Rostás Bea, Rusudan Khizanishvili, Sebestyén János, Sergey Komyagin, Szepessy Zsófia, Szőke Péter Jakab, Várhelyi Tímea, Zeljko Hudek. Bemutatkozásukat és néhány művükről készített képeket ITT tekinthetitek meg.

A Művésztelep programjai ingyenesek.